På Danskekysten 2

Guldsborg var  stedet vi skulle passere men da vi kom til broen og kontaktet brovakten over VHF`n
Kunne han bare beklage og fortelle at broen var kaputt og prognosen for reparasjonen var kl 14  om 2 timer.Her var de bare å slippe dreggen og vente og innta en bedre lunsj med eggerøre og spekemat med flatbrød  og lettøl.Kl 14 fikk de opp den ene klaffen og slapp nordgående to båter  gjennom og så var det vår tur.
Siden kl. var blitt så mange og det var plass fortøyte vi like godt til kaien på Lollanen siden.
Hvor også SuperBrugsen er litt borti gata.Guldborg, by på begge sider af det gamle færgested og mellem Lolland og Falster, 567 indb. (2013).Guldborg Bridge, også kjent som Christian Xs Bridge, ble åpnet i 1934.
Guldborg er først dokumentert som en ferge landsby i 1569. Under andre nordiske krig (1657-1660), fyllinger ble bygget langs kysten, men det  hindret ikke de svenskene i å erobre Lolland i 1658 og forsøkte å overvinne resten av Danmark.
Navnet Guldborg kendes fra 1509 som Guldborges ferge, formentlig ironisk navn på et af færgehusene.

De jobbet og åpnet og jobbet å åpnet hele natten og holdt på fremdeles neste dag.På vei til Nykøbing kommer em til et av mange  Svaneland.Bondegårder var det mange av, men de fleste er gjemt bak trær. Mat må en ha.En liten CampEn må ha god utkikk for noen padlere eier vannveien. Greit med egen brygge.Nykøbing forut og kjølvanns stripen tin som hastet av sted.Nykøbing Falster er den største byen på Falster i Danmark. Ofte kalles den også bare for Nykøbing
Nykøbing Falster er en gammel købstad og den største by på Falster med 16.446 indbyggere (2014], inkl. satellitbyer Byen er via Frederik d. 9’s Bro knyttet sammen med Sundby på Lollandssiden samt Tingsted på Falster og landsbyen Nagelsti på Lolland. Nykøbing Falster er hovedby i Guldborgsund Kommune, der tilhører Region Sjælland. Byen er i dag et uddannelses-, handels- og industrimæssigt centrum for Lolland-Falster med sukkerfabrik, mindre skibsværft, shippingfirmaer, fiskeri, flere uddannelsesinstitutioner og et stort udvalg af butikker. Nykøbing har et veludviklet gågadenet, og Torvet kan som plads føres tilbage til middelalderen.
NykøbingBåtpriser Rederinnen venter.Russen er mer jordnær her, de kom til byen i denne med sang og spill.Og fortsatte  med sang og spill i denne ambulerende skjenkestuen med to hestekrefter.Slottet er enn gammel ærverdig Kneip.En artig gatelykt, bygd om fra gasslykt..Nykøbing Vandtårn er byens største vandtårn. Det er 43 meter højt og ligger i Hollands Gård ved Langgade. Vandtårnet er bygget i 1908 og var landets første jernbetonbyggeri. Indtil 1976 sørgede det for byens vandforsyning. Fra 1994 har tårnet fungeret som udsigtstårn for publikum og senere desuden som udstilling for diverse kunstnere. Det har syv etager, og 146 trin fører op til udsigtsposten 32 meter over asfalten.Det er stadig en  gågate å finne.Nede i havna er det et andehusRingmuren eller det som er igjen av den.Hva skal en med gamle ringmurer som bare tar plass?
Her har en bevistvist revet den og bygget opp en ny bydel,  en   kino og lavet en flott Gjestehavn.
SlotsbryggenHer er  ringmuren  tegnet på veggen da tar det liten plass.Med en bunkrings automat på Slotsplassen.(diesel kr.11.32) For å komme inn i havnen må en åpne en gangbro selv, bare å trykke på knappen, så går bommene ned og broen opp., så er det bare og kjøre inn i havnevasenget.Denne er lang.Annes fisk  ligger nede ved havnen. ble anbefalt av flere.En av havneneNordic Sugar uten Norge.Årlig produktion i Danmark (2012/13): 475.000 tons sukker
Det producerer omkring 1 million tons sukker om året på vores fabrikker i Danmark, Sverige, Finland og Litauen

Her er det faste tider. Broåpning kl.1052 og vi kjørte igjennom og tok farvel til Nykøbing.